Релизација пројекта

Реализацијом пројекта „Техничко опремање добровољне ватрогасне јединице“ који је финансиран средствима добијеним путем јавног конкурса за доделу средстава за подстицање програма од јавног интереса које реализују удружења грађана, а који је расписала Општине Пожега, набављена је опрема за техничке интервенције коју ће у будућем периоду користити припадници добровољне ватрогасне јединице ДВД Пожега приликом учешћа у активностима које захтевају овакав вид опремљености.

Опрема која је купљена у оквиру наведеног пројекта садржи ГПС уређај, радио станице, батеријске лампе, моторну тестеру, пењачке појасеве, карабинере, малпе и узенгије, блокер, ролницу, гри-гри, пењачко уже, гуртне, шлемове за техничке интервенције, заштитне рукавице, неопренске комбинезоне и гориво за ватрогасно возило.

Значај набавке ове опреме огледа се у томе што ће помоћ унесрећенима у ванредним ситуацијама и другим опасностима по становништво бити умногоме ефикаснија, али и безбеднија, како за њих тако и за припаднике добровољне ватрогасне јединице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Наше добровољно ватрогасно друштво (ДВД Пожега) је основано 1981. године, а 2018. године је извршено подмлађивање структуре чланства, тако да данас чланство ДВД Пожега чини 25 особа млађих од 40 година од чега је 20 чланова распоређено у активни састав оперативне јединице.