ДВД ПОЖЕГА ДОБИТНИК НАГРАДЕ „ЛИЧНОСТ ГОДИНЕ“

На свечаности одржаној јуче у Београду, Мисија ОЕБС-а у Србији доделила је награду „Личност године“ Владимири Дорчовој-Валтнеровој, оснивачици и главној уредници портала Storyteller из Маглића и Добровољном ватрогасном друштву из Пожеге. Како је признање „Личност године“ за 2020. годину било одложено услед COVID-19 пандемије, Мисија ОЕБС-а у Србији указала је част и прошлогодишњим добитницама: Иванки Јовановић, извршној директорки Националне организације особа са инвалидитетом Србије (НООИС), и Биљани Степанов, директорки Центра за подршку женама из Кикинде.

Ова награда одаје признање грађанима Србије који су допринели промоцији вредности за које се ОЕБС залаже у земљи, као што су недискриминација, залагање за људска права, једнаке могућности и одрживе демократске реформе, са фокусом на побољшање живота појединаца и заједница.

Добровољно ватрогасно друштво из Пожеге награђено је за изузетно ангажовање у области унапређења локалне безбедности у сарадњи са институцијама Србије и реаговање у ванредним ситуацијама. Током 2021. године, Мисија ОЕБС-а, у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и Добровољним ватрогасним друштвом из Пожеге, фокусирала се на промовисање волонтерских ватрогасних иницијатива у локалним заједницама широм Србије.

Поводом добијања ове важне награде за наше Друштво, Никола Томић, председник ДВД Пожега истакао је да је бити добровољац у Србији јако тешко, а бити добровољац са ставом је још теже. Жеља да несебично помогну у неприлици онима којима је та помоћ потребна мотивисала је припаднике Добровољног ватрогасног друштва из Пожеге да се прихвате позива добровољца. Добровољац не тражи много, али пре свега тражи да се његов рад цени, поштује и да буде признат. Награда коју нам је доделиа Мисија ОЕБС-а у Србији управо представља једно такво признање и ставља круну на досадашњи рад ДВЂа Пожега. У своје лично име и у име ДВЂа Пожега им се захваљујем – наводи Томић.

Велику захвалност упућујемо Марији Макевић из Мисије ОЕБС-а која је сматрала да наша јединица заслужује да буде номинована за награду „Личност године“, а такође упућујемо захвалност и Милошу Миленковићу из Сектора за ванредне ситуације који пружа несебичну подршку раду наше оперативне јединице и Друштва у целини.

фотографије: Мисија ОЕБС-а у Србији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Наше добровољно ватрогасно друштво (ДВД Пожега) је основано 1981. године, а 2018. године је извршено подмлађивање структуре чланства, тако да данас чланство ДВД Пожега чини 25 особа млађих од 40 година од чега је 20 чланова распоређено у активни састав оперативне јединице.